Dressur

  Dressur   

En vel skolert dressurhest lytter til rytterens nesten usynlige signaler før den utfører øvelser med spenst og balanse. Sammen “danser” de gjennom øvelsene som skal vise en hest og rytter i samspill for å nå de høyeste poengene.

Rytter  

Ved Stall Friheten er det ingen begrensning i alder eller kjønn når det gjelder ridetilbudet.

Dressur-partiet består av godt voksne damer som har ridning på hobby-basis, men i ny og ne lar vi oss friste til å stille på stevner. 

Et av årets høydepunkter er FERD-Comeback Cup i dressur, der kvalifiseringen går lokalt og med en stor «Grand Finale» under påfølgende årets Norwegian Horse Festival (NHF) på Lillestrøm. To år på rad har Friheten Rideklubb stilt med flere ryttere på denne kvalifiseringen og i 2018 ble det til og med deltagelse under finalen på NHF for en av klubbens ekvipasjer – og dette på en rideskoleponni!

FERD Comeback Cup er spesielt laget til for ryttere over 40 år, som ikke har konkurrert høyere enn LA de siste 10 årene eller som ikke har konkurrert på utestevner i det hele tatt og som ønsker et lavterskel-tilbud for å komme ut i konkurranser. Kvalifiseringen har vært en stor sosial «Happening» der trivselsfaktor og det å ha det moro sammen er det aller viktigste.

Kvalifiseringen har gått i programmet LC og finalen går i LB. Deltagerne i finalen er fra hele Norge og der er både tidligere toppryttere, men også mange fritidsryttere og hestene spenner helt fra de store flotte dressurhester og til små skoleponnier.